Тривалість зберігання і ступінь ураження плодів яблуні хворобами в умовах звичайного охолоджуваного плодосховища
УДК 634.10:631.563
Тривалість зберігання і ступінь ураження плодів яблуні (Malus domestica Borkh.) хворобами в умовах звичайного охолоджуваного плодосховища / Шевчук Л.М., Бабенко С.М. // Садівництво. – 2018. – Вип. 73. – С. 123-131. Бібліогр.: 6 назв. – укр.
Досліджено тривалість зберігання і ступінь ураження плодів зимових сортів яблуні у звичайному охолоджуваному плодосховищі. Між ними найвищим потенціалом лежкості характеризувались Аскольда, Глостер, Тодес, Радогость, Лігол і Мелроуз, а найнижчим – Скіфське золото, Кінг Джонаголд. Серед вивчених сортів найменше уражуються фізіологічними розладами Скіфське золото, Тодес, Глостер, Лігол, Аскольда.
Ключові слова: плоди яблуні, їх зберігання та лежкість, звичайна охолоджена атмосфера, фізіологічні розлади, мікробіологічні хвороби.