Споживча характеристика плодів вишні

УДК 631.576:634.569:577.1:006.83

Споживча характеристика плодів вишні (Cerasus  vulgaris  Mill.) / Шевчук Л.М. // Садівництво. – 2018. – Вип. 73. – С.131-136. Бібліогр.: 14 назв. – укр.

Проаналізовано біохімічний склад плодів 26 сортів вишні, котрі вирощувалися в садах Інституту садівництва НААН та установах його мережі. Визначено межі варіювання вмісту сухих розчинних речовин, цукрів, органічних кислот, вітаміну С, пектинів та поліфенолів, а також сорти, спроможні накопичувати значну кількість біологічно активних речовин  енергетичної  та вітамінної груп.  

Ключові слова: плоди вишні, вміст органічних речовин, споживча цінність, десертні та сировинні властивості.

1 табл.

<< Назад