
Зміна щільності м’якоті плодів яблуні при зберіганні в охолоджуваному плодосховищі
УДК 621.796: 634.10
Зміна щільності м’якоті плодів яблуні (Malus domestica Borkh.) при зберіганні в охолоджуваному плодосховищі / Шевчук Л.М., Бабенко С.М., Денисюк О.Ф. // Садівництво. – 2016. – Вип. 71. – С. 103-108. Бібліогр.: 5 назв. – укр.
Вивчено щільність м’якоті і лежкоздатність плодів зимових сортів яблуні в умовах звичайного охолоджуваного плодосховища. Статистичний аналіз одержаних результатів дозволив рекомендувати оптимальні показники щільності м’якоті після зберігання в залежності від сортових особливостей і термінів дозрівання. Виділено групи з низькою, середньою та високою щільністю. Встановлено, що цей показник у стані знімальної стиглості яблук дає можливість прогнозувати тривалість їх зберігання.
Ключові слова: плоди яблуні, щільність, м’якоть, тривалість зберігання, якість, звичайна охолоджувана атмосфера.
1 табл., 1 іл.