Біохімічний склад і органолептична оцінка плодів перспективних сортів та елітних форм груші

УДК 577.1:631.563:631.526.32:634.13:551.581.2

Біохімічний склад і органолептична оцінка плодів перспективних сортів та елітних форм груші (Pіrus communis L.) в умовах північної частини Лісостепу України / Ходаківська Ю.Б., Матвієнко М.В. // Садівництво. – 2016. – Вип. 71. – С. 108-113. Бібліогр.: 6 назв. – укр.

Представлено результати оцінки біохімічного складу, а також товарних і смакових якостей плодів сортів та елітних форм груші селекції Інституту садівництва НААН, вирощених в умовах північної частини Лісостепу України. Виділено сорти, кращі за вказаними якостями. Такі з них, як Вижниця, Вересневе Дево, Вродлива, Бере Богматко, Китайський ліхтарик, а також елітна форма 17-103 можуть бути використані у селекційній практиці як джерела конкретних господарсько цінних ознак: високих смакових показників, маслянистості м’якоті, маси та хімічного складу плодів тощо.

Ключові слова: груша, сорт, елітна форма, одномірність, вітамін С, титровані кислоти, сухі розчинні речовини, цукри, маса плодів, смак, забарвлення шкірочки.
2 табл.



<< Назад