Вплив погодних умов на формування сировинних властивостей плодів яблуні

УДК 551.515:581.47:634.11/.12

Вплив погодних умов на формування сировинних властивостей плодів яблуні (Malus domestica Borkh.) / Войток Т.І., Вінцковська Ю.Ю. // Садівництво. – 2015. – Вип. 70. – С. 155-161. - Бібліогр.:  9 назв. – укр.

Наведено результати вивчення впливу погодних умов року на сировинні властивості свіжих плодів яблуні. Для досліду відбирали яблука сортів білоруської селекції Алєся, Ремо, Імант і Сябріна. Визначали вміст сухих розчинних речовин (СРР), органічних титрованих кислот і цукрів у свіжій сировині, а також у продуктах її переробки, зокрема, у готових сухофруктах – залишок вологи, сухі речовини (СР), у натуральному яблучному соку – цукрово-кислотний індекс (ЦКІ) та  вихід готової перероблюваної продукції. За комплексом основних показників якості досліджувані сорти придатні для виготовлення сушки та натурального яблучного соку.
2 табл., 2 іл.

Ключові слова: плоди яблуні (свіжі та сушені), сік яблучний натуральний, вміст органічних речовин, загальна дегустаційна оцінка, сума активних температур понад 10°С, опади.

<< Назад