Якість ягід ремонтантних сортів малини після зберігання в замороженому стані

УДК 006.83:634.7:632.11

Якість ягід ремонтантних сортів малини (Rubus idaeus L.) після зберігання в замороженому стані // Войток Т.І., Дяденко Т.В. //  Садівництво. – 2015. – Вип. 69. – С. 146-151. –  Бібліогр.: 7 назв. – укр.

Висвітлено результати досліджень по зберіганню плодів малини ремонтантних сортів у замороженому стані протягом трьох і шести місяців. Для досліду було відібрано ягоди сортів Геракл, Осіння та Утрєнняя роса. Визначали вміст сухих розчинних речовин (СРР), органічних титрованих кислот і цукрів у свіжих і дефростованих плодах і проводили їх загальну дегустаційну оцінку. Встановлено вплив терміну зберігання та біологічних особливостей сорту на якість дефростованих ягід після зберігання замороженими. За комплексом основних показників якості було виділено ремонтантні сорти, плоди яких придатні для швидкого заморожування.
3 іл.

Ключові слова: плоди малини, дефростація, вміст сухих розчинних речовин, органічні титровані кислоти, цукри, загальна дегустаційна оцінка.

<< Назад